POLITICA DE PRELUCRARE DATE PERSONALE

Această Politică de Prelucrare de Date Personale descrie practicile de colectare de date personale pentru site-ul web Banz.ro. Acesta este deținut și gestionat de către SC BABY WEARING SRL și prelucrează date cu caracter personal în conformitate cu această politică.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la ce tip de date cu caracter personal colectăm de la dvs./despre dvs., cum și unde am putea folosi aceste date, cum înțelegem să protejăm aceste date, cine are acces la acestea, dar și ce drepturi aveți cu privire la datele dvs. cu caracter personal.

Acest document nu se referă la datele personale colectate prin magazinele fizice.

1. Despre noi. Scopul prelucrării. Temeiurile legale.

SC BABY WEARING SRL în calitate de administrator al site-ului Banz Romania (numit pe parcursul acestui document Banz.ro) respectă caracterul privat și asigură securitatea informației furnizată de utilizatori, inclusiv a datelor cu caracter personal.

SC BABY WEARING SRL este un operator de date cu caracter personal în sensul Regulamentului UE 2016/679 (GDPR), are sediul social in Str. Ionel Teodoreanu, Nr. 6, Valea Ursului - Iasi Cod fiscal: RO43680180, înregistrat în Registrul Comerțului J22/419/2021, telefon 0752886834, email office@baby-wearing.ro denumit pe parcursul acestui document ”Banz.ro”.

Banz.ro respectă legislația română și europeană în vigoare în domeniul protecției datelor cu caracter personal și colectează date personale doar în scopuri determinate, explicate mai jos.

Scopul colectării datelor cu caracter personal este vânzarea produselor și serviciilor de pe Banz.ro (cu toate activitățile conexe cum ar fi procesarea comenzii, livrare, plată, facturare, etc.), folosirea serviciilor unui cont Banz.ro și servicii de interacțiune cu clienții și vizitatorii site-ului, ca și activități de marketing desfășurate de Banz.ro.

Datele dvs. personale sunt folosite exclusiv de Banz.ro în scopurile de mai sus și nu pot fi vândute sau închiriate unor terțe părți.

Temeiurile legale ale prelucrării acestor date sunt:

  • executarea contractului și pașii preliminari pentru acest contract (art. 6 (1) b GDPR) – pentru datele colectate prin formularul de comanda sau formulare de creare de cont pe Banz.ro sau datele primite ca urmare a serviciilor de relații cu clienții;
  • obligații legale (art. 6 (1) c GDPR), pentru datele necesare pentru facturare;
  • interesul legitim (art 6 (1) f GDPR și Legea 506/2004 art 12 (2) ), pentru datele folosite pentru marketing pentru clienții actuali, securitatea site-ului propriu și datele folosite pentru optimizarea site-ului propriu;
  • consimțământ (art 6 (1) a GDPR), pentru datele folosite pentru marketing pentru vizitatorii siteului (ex. abonarea la newsletter, cookie-uri de marketing, etc.). 

2. Ce date personale colectăm și cine are acces la datele dvs.

Banz.ro colectează informații de la utilizatorii săi în trei modalități: direct de la utilizator, date tehnice transmise indirect din browserul vizitatorilor și prin intermediul cookie-urilor.

2.1. Date personale colectate direct

2.1.1 Date legate de cont sau comandă

Când accesați Banz.ro sau atunci când va creați un cont sau va plasați o comandă vă putem cere numele, prenumele, adresa de email și numărul de telefon, cât și alte date necesare exclusiv pentru livrare și facturare.

Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 5 ani de la terminarea contractului sau de la ultima comandă (aceasta fiind perioada de prescripție generală) ori 5 ani de la ultima interacțiune pe contul dvs., după caz. În cazul datelor înscrise pe facturi avem obligația legală să le păstrăm 10 ani.

Dacă nu ne furnizați datele personale obligatorii, vom fi în imposibilitatea de a vă crea un cont sau de a onora comanda dvs.

2.1.2. Date pentru comunicare

Folosim o paletă largă de servicii pentru a comunica cu clienții noștri și viitorii clienți – telefon, SMS, email, chat pe site, ca și comunicări prin servicii electronice (de exemplu: WhatsApp, Facebook sau Instagram. Când accesați aceste servicii de asistența vă putem cere o adresă de email sau numărul de telefon în scopurile mai jos precizate.

Aceste date sunt folosite în scopul contactării dvs., a stabilirii datelor necesare pentru contract sau facturare, ori persoana de contact și/sau pentru a soluționa o reclamație/solicitare a dvs., după caz.

Putem solicita și alte date care pot constitui date cu caracter personal numai în măsura în care sunt necesare pentru aceste scopuri.

Pentru anumite tipuri de comunicații (Email, Chat, Facebook Messanger, WhatsApp), ne rezervăm dreptul de a înregistra orice comunicare realizată pentru serviciile de asistență ale serviciilor Banz.ro în scopul îmbunătățirii serviciilor noastre. Vă vom informa înainte de începerea comunicării de faptul că aceasta ar putea fi înregistrată.

Aceste date sunt păstrate pentru perioade diferite de timp – de la 120 de zile (de ex. chat-uri), până la 3 ani (de ex. email-uri)

De asemenea, atunci când vă subscrieți la newsletter-ul nostru, vă rugam să ne furnizați o adresă de email, un nume, cât și alte informații necesare pentru personalizarea comunicării către dvs. Pentru clienții actuali, folosim interesul legitim (art 6 (1) f GDPR și Legea 506/2004 art 12 (2) ), pentru comunicarea prin email.

Aceste date sunt păstrate până la decizia dvs. de a nu mai primi email-urile de la noi sau dacă nu interacționați cu email-urile trimise de noi pentru o perioadă de 5 ani. Puteți renunța oricând la decizia de a primi newsletter-ul nostru, căci fiecare email are un link care permite de-subscrierea directă de la comunicările comerciale trimise de Banz.ro

În cazul recenziilor produselor afișate pe site-ul Banz.ro, această opțiune permite oricărei persoane să posteze un comentariu, atâta vreme cât furnizează un nume (pentru identificare), cât și o adresă de email și un telefon (opțional), pentru contactare, în vederea primirii răspunsului Banz Romania. Aceste date personale sunt anonimizate după maximum 90 de zile de la publicarea recenziei.

În cazul funcției de alertă stoc, dacă ne dați adresa de email, o vom folosi exclusiv pentru a vă informa în momentul în care produsul este din nou disponibil în oferta Banz.ro. Aceste email-uri sunt șterse imediat ce notificarea a fost trimisă.

În cazul în care avem consimțământul dvs explicit pentru mesaje comerciale prin rețele sociale, vom afișa reclama personalizată la Banz.ro în rețelele sociale unde suntem activi. Aveți opțiunea oricând de a renunța la o astfel de reclamă prin setările rețelei sociale respective.

2.1.3. Date pentru plăți online

Când efectuați o plată.

În cazul în care decideți sa plătiți online, toate plățile sunt procesate de Netopia Payments sau PayPal, astfel că informații de natură bancară sunt transmise direct acestora și nu sunt stocate de noi. Politicile acestora de prelucrare a datelor personale sunt disponibile pe site-urile proprii ale acestor parteneri.

2.2. Informații tehnice oferite automat din browserul dvs..

Atunci când vizitați un site web, indiferent de dispozitivul folosit, dezvăluiți anumite informații despre dvs., precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ați intrat în site-urile noastre, paginile vizitate. Banz.ro, ca și alți administratori de pagini web, înregistrează aceste informații pentru o perioadă de timp determinată. Banz.ro folosește în acest sens servicii externe de analiză a traficului, ca Google Analytics, dar a activat opțiunea de anonimizare a adreselor IP ale vizitatorilor site-ului nostru, pentru a minimiza datele personale colectate.

Aceste date sunt folosite exclusiv de către Banz.ro pentru îmbunătățirea site-ului și serviciilor noastre. Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 50 de luni de la momentul vizitei.

2.3. Cookie-uri. Banz.ro poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea și urmărirea preferințelor dvs., dar și pentru optimizarea siturilor noastre, inclusiv personalizare, sau pentru marketing.

Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookie-uri în mod automat. Dacă însă nu preferați acest lucru, puteți fie reseta browserul, fie să vă anunțe ori de câte ori primiți câte un cookie, fie să refuze chiar acceptarea cookie-urilor. Trebuie însă să aflați că unele secțiuni ale sitului nostru nu vor putea fi vizualizate normal dacă ați setat browserul să respingă cookie-urile.

Utilizatorii care nu doresc utilizarea cookie-urilor, pot folosi setările browserului preferat pentru ștergerea sau blocarea acestora sau folosirea unor plugin-uri care fac aceste acțiuni.

Cookie-urile sunt păstrate pentru perioade diferite de timp, în funcție de scop și de furnizor, iar perioada maximală este de 50 de luni.

Lista cookie-urilor din site-ul Banz.ro

Necesar

Cos cumparaturi

PrestaShop-*

Stocheaza datele cosului de cumparaturi

10 zile

Cont utilizator

PrestaShop-*

Stocheaza datele datele utilizatorului dupa autentificare

10 zile

Statistici

Google analytics

_ga

Google Universal Analytics stabilește un cod unic care este utilizat pentru a calcula datele pentru rapoartele de analiză. Mai multe informații https://policies.google.com/privacy

2 ani

_gat

Folosit pentru a determina vizitatorii unici și este actualizat cu fiecare vizualizare de pagină. În plus, acest modul cookie este prevăzut cu un cod unic pe care îl utilizează Google Analytics pentru a asigura atât validitatea, cât și accesibilitatea cookie-ului ca măsură suplimentară de securitate.

1 zi

_gali

Urmărirea de către Google Analytics a utilizatorului pe acest site. Mai multe informatii:  http://www.google.com/policies/privacy/

1 zi

_gid

Folosit pentru a distinge utilizatorii unul de altul.

1 zi

Marketing

Google adwords / Doubleclick / Google remarketing

DSID

IDE

Aceste cookie-uri sunt create de Google DoubleClick și sunt utilizate pentru a afișa anunțuri personalizate (pe baza vizitelor anterioare pe site-ul nostru. Citeste mai mult: https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

1 an

1P_JAR

Acest cookie este folosit pentru a colecta statisticile site-ului web și pentru a urmări ratele de conversie.

1 luna

Google conversion

<script>

Acest script este folosit pentru a urmări ratele de conversie.

1 zi

Google tag manager

<script>

Google Tag Manager permite gestiunea si implementarea de etichete de marketing (fragmente de cod sau pixeli de urmărire) pe site.

1 zi

Profitshare

PROFITSHARESESSID

tgt/img

Modulele cookie utilizate pentru a optimiza anunțurile, raportarea succesului campaniilor publicitare.

Citeste mai mult: https://profitshare.ro/cookies

1 zi

ps_tgt

Modulele cookie utilizate pentru a optimiza anunțurile, raportarea succesului campaniilor publicitare.

Citeste mai mult: https://profitshare.ro/cookies

1 an

2Performant

<iframe/>

Modul utilizat pentru raportarea succesului campaniilor publicitare.

1 zi

Facebook Pixel

fr

Conține un ID de browser unic și de utilizator, utilizat pentru publicitatea vizată.

3 luni

Functionalitate

LiveChat

__livechat

Cookie LiveChat pentru live chat pentru clienți / vânzări.

1 an

Social login

c_user

Cookie-ul de conectare utilizator Facebook utilizat pentru a difuza anunțuri mai relevante pentru utilizatori și interesele utilizatorilor.

3 luni

xs

Un cookie Facebook folosit pentru a menține o sesiune. Funcționează împreună cu cookie-ul c_user pentru a vă autentifica identitatea pe Facebook.

3 luni

SIDCC

Cookie de securitate utilizat de Google pentru a proteja datele utilizatorilor împotriva accesului neautorizat

3 luni

datr

Folosit de Facebook pentru a identifica browserul utilizatorilor.

1 zi

presence

Un cookie pe Facebook care conține o stare de chat a utilizatorului înregistrat.

1 zi

act

Acesta este un cookie Facebook folosit pentru analytics și cercetare.

1 zi

spin

Împiedica crearea de conturi false și conturi spam.

Protejați conținutul utilizatorilor împotriva furtului.

1 zi

Social share

pl

Facebook - capacități de partajare în retele de socializare

3 luni

wd

Utilizat de Facebook pentru a îmbunătăți performanța.

7 zile

sb

Folosit de Facebook pentru a îmbunătăți sugestiile prietenilor.

2 ani

Google Maps

SID

SAPISID

APISID

SSID

HSID

Utilizat de Google pentru a stoca preferințele utilizatorilor și informațiile din hărțile Google

2 ani

NID

Conține un ID unic pe care Google îl utilizează pentru a stocai preferințele, cum ar fi limba preferată.

6 luni

3. Cum protejăm informațiile colectate de la dvs.

Confidențialitatea și protecția informațiilor colectate de la dvs. sunt de o importanță deosebită pentru noi.

Accesul dvs. la site-ul Banz.ro se face exclusiv prin protocolul securizat https. De asemenea. accesul la cont este protejat de parola contului dvs.. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Banz.ro nu vă va cere niciodată parola conturilor dvs. în/prin mesaje sau telefoane nesolicitate. Mai mult, dacă este posibil, trebuie să vă amintiți să semnați “log out” din contul dvs. din cadrul serviciilor online oferite de Banz.ro la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare a acestora. Vă sfătuim de asemenea să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfârșitul navigării dvs. în site-urile sau serviciile furnizate de Banz.ro. Aceste sfaturi sunt destinate să înlăture accesul persoanelor neautorizate la informații personale în legătură cu dumneavoastră atunci când alte persoane pot avea acces la dispozitivul dvs.

Din păcate, nicio transmisie de date prin intermediul Internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația personală Banz.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dvs. risc.

În momentul în care noi primim informațiile transmise de dvs. vă garantăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, prin implementarea de măsuri care să împiedice accesul neautorizat, utilizarea necorespunzătoare, modificarea, distrugerea ilegală sau accidentală și pierderile accidentale.

Informațiile, inclusiv datele personale, primite pe serverele noastre sunt înregistrate, utilizate, stocate și organizate pe servere protejate, unde este găzduit și situl propriu-zis, precum și pe orice alte suporturi care permit astfel de operațiuni, în condiții de securitate optimă, prin mijloace adecvate. Pentru găzduirea în siguranța a datelor personale, folosim serviciile unor firme specializate din România, care acționează în calitate de persoane împuternicite de către Banz.ro. Puteți găsi mai multe detalii în art 5.

4. Drepturile voastre

Conform GDPR, beneficiați de dreptul de acces la date, la rectificarea datelor, la ștergerea acestora sau la restricționarea prelucrării, de dreptul de a vă opune prelucrării, precum și de dreptul la portabilitatea datelor.

Nu utilizam procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care să aibă efecte juridice sau efecte semnificative asupra utilizatorilor.

Pentru datele colectate în baza consimțământului, aveți dreptul de a vă retrage acest consimțământ în orice moment. Retragerea consimțământului va produce efecte numai pentru viitor. Pentru retragerea consimțământului în cazul comunicărilor comerciale, vă reamintim că vă puteți exprima această opțiune prin accesarea unui link din partea de jos a fiecărui email, care permite de-subscrierea directă de la comunicările comerciale trimise de Banz.ro

Vă puteți exercita drepturile și prin opțiunile din contul dvs. pe Banz.ro sau vă puteți adresa prin e-mail cu o cerere la adresa office@banz.ro cu privire la orice date personale colectate de către noi.

De asemenea aveți dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere, ANSPDCP, sau de a depune o acțiune în instanță.

 5. Cine are acces la informațiile voastre

Banz.ro. poate divulga prin transmitere, disemina sau pune la dispoziție datele dvs. personale către anumiți destinatari (împuterniciți) sau parteneri contractuali ai Banz.ro exclusiv pentru realizarea scopurilor mai sus menționate cum ar fi:

  • procesatorul de plăți sau furnizori de servicii analiză a traficului, identificați pe parcursul acestui document;
  • alți furnizori cum ar fi – servicii de email marketing, agenții de marketing, furnizori SEO, servicii de găzduire sau firme de servicii IT pentru dezvoltarea și mentenanță sistemelor IT.

Aceste firme au obligația legală și contractuală să folosească aceste date în siguranță și exclusiv pentru scopurile precizate de către Banz.ro. Aceasta au acces doar la datele personale strict necesare furnizării serviciului stabilit de Banz.ro și nu pot folosi datele personale în scopuri proprii.

Toți împuterniciții cu care lucrăm sunt fie în România, fie în Uniunea Europeană. Aceștia din urmă sunt înrolați în cadrul programului Scutului de confidențialitate (Privacy Shield) Statele Unite ale Americii– Uniunea Europeană.

Din obligații de confidențialitate, securitate și protejarea intereselor comerciale, preferăm să nu publicăm numele exact al acestor terți, ci doar categoriile de împuterniciți. Lista persoanelor împuternicite, cu detaliile de contactat, poate fi pusă la dispoziția autorităților competente sau persoanelor vizate în condițiile legii.

În cazul unor situații speciale, Banz.ro poate dezvălui date cu caracter personal atunci când o lege prevede expres acest lucru, când este cerut de o autoritate competentă sau când acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale Banz.ro.

6. Alte dispoziții

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie interpretată împreună cu Termenii și condițiile de utilizare Banz.ro  și se supun legilor în vigoare din România.

Prezenta politică privind prelucrarea datelor personale a fost adoptată astăzi, 01.02.2021 urmând ca în viitor, ori de câte ori o modificăm, să facem publică noua variantă pe prima pagină a site-ului Banz.ro și să trimitem o informare în acest sens. Această variantă a Politicii privind prelucrarea datelor personale este stocată la adresa https://banz.ro/content/politica-de-confidentialitate

Produs adăugat în lista de dorințe
Produs adăugat la comparație.

Acest site utilizează cookies pentru a vă putea oferi cea mai bună experientă și cele mai relevante informații. Vă rugăm să acceptati modulele cookies pentru performată optimă.